Oceanfront House käyttää nykyaikaista muotoilua mukautumaan maisemaan

Se sijaitsee näyttävällä mutta paljastetulla erällä, mutta tämä talo vaati paljon suunnittelua ennen kuin se sai hankkimaan suunnitelman. Se oli Rolf Ockert Designin projekti ja se rakennettiin Clovellyn, Australiaan. Sivuston houkuttelevinta ominaisuutta edustavat upeat merinäkymät.

Koska näkymät sijaitsevat etelään, kun aurinko paistaa pohjoisesta, arkkitehtien joukkue joutui löytämään keinon hyödyntää molempia elementtejä. He suunnittelivat talon keskusaukon ympärillä ja rivi suurista kattoikkunoista, jotka kulmautuvat pohjoiseen.

Mutta tämä ei ollut ainoa haaste sivustolle. Koska talo on merenranta-omaisuus, katon korkeus oli minimoitava niin naapurimaiden asukkaat voivat myös nauttia näkymistä. Tämä määräsi epätavallisen katon muodon. Se mahdollistaa auringonvalon sulkematta näkymiä lähirakennuksille.

Rakenne, jonka ympärillä talo rakennettiin, on portaikko, jolla on tyylikäs ja kevyt muoto ilman vakautta. Tämä alue auttaa puhkaisemaan koko talon ja eliminoi keinovalon tarpeen.

Asuintila sijaitsee sisääntulotasolla ja yhdistyy puutarhaan ja uima-altaalle, joka toimii tilavana perhealueena.

Makuuhuoneet sijaitsevat yläkerrassa, josta ne tarjoavat upeat näkymät merelle. Etelässä alemman tason ovat tutkimus, studiot ja kirjasto. Makuuhuoneessa on neutraali väripaletti. Panoraamanäkymät ympäröivät hyvin rentouttavan ja rauhallisen tunnelman. Tietenkin se ei ole tyyli ja draama. Hämmästyttävä kattovalaisin on tarkka kohdennuskohde.

MoreINSPIRATION
  • Moderni viikonlopun retreat piti tervettä maisemaa muotoilussaan
  • Mountain Retreat jäljittelee maisemaa sen ympärillä
  • Upea moderni Oceanfront Oasis Libanonissa

Koska eteläiset tuulet ovat vahvoja jopa selkeinä päivinä, arkkitehdit suunnittelivat talon eteläosaa ilman avautuvaa ikkunaa. Sen sijaan he käyttivät suuria kehyksetöntä lattiasta kattoon ulottuvia lasiseinää.

Hankkeen materiaalien valinnassa arkkitehdit joutuivat valitsemaan ne, jotka sopivat kovaan suolasuihkutusympäristöön, ja ne, jotka muodostaisivat myös luonnollisen rannikkoseinien paletin. Sisustusta hallitsevat hyvin harvat materiaalit, mukaan lukien raakasbetoni olohuoneen katolla, pimeä sinkki katolla, jolla on särkynyt ulkonäkö ja paljon lasia.

Lattiaa käytettiin myös ulkoilualueiden turvakiskoihin, jotta ne eivät estä näkemyksiä.

Arkkitehdit hyödynsivät kaiken, mitä sivustolla oli tarjota, mukaan lukien talon eteläinen rinne, joka muutettiin japanilaistyyliseksi rock-puutarhaksi.

Näkemykset ovat vuorovaikutuksessa kaikkien talon alueiden kanssa. Keittiö on esimerkiksi minimalistinen ja avoin ja mahdollistaa näkymät täydentämään sisustustaan ​​todella harmonisella tavalla.

Kylpyhuone ei ole erilainen. Vaikka pieni, se tuntuu erittäin kirkkaalta ja tilalta kiitos lattiasta kattoon ulottuvan lasiseinän. Lisäksi kevyet ja luonnolliset värit lisäävät huoneen tilavuutta.

Mutta ehkä kaikkein ihana käyttö ympäristössä näkyy ruokailutilassa, jossa sisustus on infusoidut luonnon kauneutta. Kirkkaat keltaiset tuolit ympäröivät puisen pöydän, lisäävät iloa ja makua tilaan.

Kirjailija: Simon Jenkins, Sähköposti

Jätä Kommentti