Musta konkreettinen rakennus Minimalistisen arkkitehtuurin näyttäminen: Talo Mosteirossä

Arquitectos Matos valmistui Casa Mosteiron suunnittelusta, joka sijaitsee Portugalin Santa Maria da Feiran laitamilla. Hankkeen käsite perustuu yksittäisen perheen toiminnallisen ohjelman yhdistettyyn tulkintaan asiakkaiden erityistiloihin selvittämällä erän ominaisuudet ja sen ympäristö sekä morfologiset olosuhteet. Talo on järjestetty yhdelle kerrokselle pihan ympärillä etelään ja länteen, suojattu pohjoispuolella sijaitsevalta kadulta. L-muotoinen, se on jaettu kahteen osaan: pituusmäärät järjestävät palvelualueet ja vapaa-ajan alueet, kun taas makuuhuoneet sijaitsevat lyhyemmässä tilavuudessa, poikkisuunnassa erään.

Lisätila, maaston raja-alueelle sijoitettu varastotila määrittää tarkasti keskuspöytän. Pääsy taloon on peräisin itäpuolelta, rampilla, joka toimii siirtymänä kadun tason ja pää- ja palvelurakenteiden välillä. L: n kahden tilavuuden leikkauspisteessä aukko ilmoittaa pääsisäänkäynnin, joka sisäpuolella läpinäkyvyytensä kautta paljastaa keskuspöytän ja johtaa talon eri alueisiin. Sisätilat ovat suoraan sidoksissa patioon, mutta kuistilla suojattu, joka ulkoisesti yhdistää talon eri alueet tehostaen perheen päivittäisiä kokemuksia.

Olohuoneessa on runsaasti tilaa, jossa ruokailu- ja oleskelualueet ovat yleisesti järjestettyjä, jotka ulottuvat ulkoisesti tilavasti luonnollisen valon läpi. Yksinkertainen ja kompakti tilavuus on päällystetty läpinäkymättömällä tuuletetulla julkisivulla, joka on valmistettu esivalmistetuista mustasta teksturoidusta betonipaneelista julkisilla pinnoillaan, kun taas sisätilojen seinät, jotka ovat kohti yksityistä patioa, ovat avoimesti avoimia. [Kuvat: JOÃO MORGADO; Arquitectos Matosin sähköpostilla toimitetut tiedot]

Kirjailija: Simon Jenkins, Sähköposti

Jätä Kommentti